top of page
Avipko - hernieuwbare energie

Zonneboilers, warmtepompboilers en
zonnepanelen
met stralend rendement

Zonne-energie
Avipko

line

Avipko plaatst, onderhoudt en herstelt twee verschillende soorten systemen op zonne-energie: energiebesparende zonneboilers en fotovoltaïsche zonnepanelen. Welk systeem kiest u?

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Water verwarmen met de kracht van de zon? Waar wacht u nog op – zeker als u weet dat warm water de tweede grootste energievreter in uw huis is.

Avipko
Avipko

Waarom kiezen voor een warmtepompboiler? 

line

Warmtepompboilers:

Uiterst efficiënte boilers met de hoogste energielabels

Een terugverdientijd van minder dan 5 jaar

Duurzaam én betaalbaar door een optimaal rendement

Warmtepompboilers produceren op een milieuvriendelijke wijze warm water. Ze zijn goedkoop in aanschaf en ideaal als vervanging van een elektrische boiler.

warmtepompboiler
Vaillant

Een warmtepompboiler is beter voor uw portefeuille

Een warmtepompboiler gebruikt 75% energie uit de lucht. Voor de overige 25% gebruikt een warmtepompboiler elektriciteit. Warmtepompboilers zetten de elektriciteit efficiënter in, waardoor ze tot drie keer minder verbruiken dan uw oude elektrische boiler en uw energiefactuur dus daalt. Een ander voordeel aan warmtepompboilers is dat ze – in vergelijking met andere producten op hernieuwbare energie – maar een beperkte investering vragen en een relatief snelle terugverdientijd hebben van amper vier jaar. Kijk zeker ook eens op vlaanderen.be of u ook recht hebt op een premie via uw gemeente.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

line

Met fotovoltaïsche zonnepanelen tovert u zonlicht om tot elektriciteit. Deze duurzame energiebron is ontzettend vernuftig opgebouwd en geniet van een uitzonderlijk mooi rendement. 

We plaatsen de zonnepanelen met oog voor detail, zodat ze zoveel mogelijk zon vangen op elk moment van de dag. We richten ze op het zuiden, in een hellingshoek van 30 tot 60 graden, vrij van belemmerende schaduw.

Zo werken uw zonnepanelen:

Het zonlicht wordt geabsorbeerd door fotonen in de panelen.

Die wekken energie op.

Deze energie wordt gekoppeld aan het elektriciteitsnet of opgeslagen in batterijen.

De netkoppeling wordt het meest gebruikt. Een overschot aan stroom wordt afgegeven aan het elektriciteitsnet met behulp van een omvormer. Als u weinig verbruikt, loopt uw elektriciteitsmeter zelfs achteruit! Reken uit, die besparing!

Avipko

Hoeveel kost uw installatie op zonne-energie?

Om kort te zijn: na tien jaar hebt u uw investering al volledig terugverdiend. Eén zonnepaneel van 1,65 vierkante meter levert een jaaropbrengst op van 270kWh. Hoeveel panelen u kunt gebruiken, hangt af van de grootte van uw dak, uw verbruik en het type aansluiting.

Vragen of interesse? Vraag snel uw gratis offerte aan bij Avipko, uw specialist in zonneboilers, warmtepompboilers en zonnepanelen.

bottom of page